Taxació i valor de mercat - Per quin preu puc vendre la meva propietat - Peritatge Andorra

Si teniu propietat, un pis en venda o una casa per vendre al Principat d’Andorra, probablement us hàgiu fet aquesta pregunta en un moment o altre: “Què val la meva propietat?” La majoria dels propietaris saben què han pagat per la seva propietat i quant paguen per la seva hipoteca mensual, però no tothom sap quin és el valor actual de la seva propietat.

Per què és tant important saber realment el que val la seva propietat?

Com puc saber quant val el meu immoble?

A continuació, es mostren alguns dels principals motius pels quals és tan important conèixer el valor de la vostra llar.

1.- Vendre el seu immoble

La vostra propietat o inversió immobiliària és el vostre actiu financer més important. Per això, és important que obtingueu el preu de venda més alt que pugueu obtenir.

Quan sé què val la meva propietat, puc establir amb seguretat un preu de venda.

Quan els inversors immobiliaris coneixen el valor de la seva propietat i les principals tendències del mercat, poden determinar fàcilment si la voleu vendre o vendre al mercat.

2.- Actualitzacions i reparacions

Com a propietari d’una propietat, quan sé què val la meva propietat, puc decidir fàcilment si les actualitzacions i les reparacions de la llar són una idea intel·ligent.

Abans de fer cap reparació a la vostra propietat, heu de saber si aquestes despeses pagaran o no a la llarga.

És bo fer actualitzacions i reparacions a la vostra propietat només si sabeu que augmentaran el valor de la vostra propietat i el preu de venda.

Relacionat: 11 consells per renovar la teva propietat i augmentar el seu valor.

En general, les reparacions com ara remodelar la cuina o els banys o millorar el terrat tenen el major impacte econòmic. Si voleu generar un retorn de la inversió elevat, assegureu-vos que només feu actualitzacions que s’ajustin al valor de les propietats de la vostra zona.

L’últim que voleu és actualitzar la vostra propietat i fer-la tan luxosa i descobrir que cap de les cases del vostre barri no coincideix amb la vostra. Podríeu fer-vos mal si no penseu estratègicament en les reformes.

Ara que enteneu la importància de conèixer el valor de la vostra llar, és hora de conèixer el “COM”.

Com puc esbrinar el valor de la meva propietat?

Contractar un taxador professional

Un taxador immobiliari és algú que té com a tasca estimar el valor de les propietats. Com que la majoria dels propietaris determinen el valor de la seva propietat mitjançant una taxació, podeu contractar fàcilment un taxador professional en qualsevol moment.

Els taxadors de propietats immobiliàries avaluen moltes coses, algunes d’elles inclouen les següents:

  • El mercat: la regió, la ciutat i el barri on es troba una casa.
  • La propietat: característiques de la casa, incloses les millores i el terreny on s’assenta.
  • Propietats comparables: vendes, llistats, vacants, cost, depreciació i altres factors per a cases similars al mateix mercat.

Tota aquesta informació es combina per donar el valor final de la propietat i el taxador presenta la informació en un informe oficial.

Avaluar dades de propietats immobiliàries (propietats comparables)
Una manera molt eficaç de trobar el valor de la vostra propietat és mitjançant la realització de dades immobiliàries.

Més de la meitat dels propietaris del Principat d’Andorra calculen el valor de la seva casa en mirar propietats comparables.

Com ja he esmentat anteriorment, Peritatge.com disposa de les millors eines per a l’anàlisi comparativa del mercat que li permeten comparar fàcilment les propietats de la vostra zona per determinar el valor de mercat de la vostra propietat.

Conclusió

Saber què val la meva propietat és molt important. Com a propietari, és la vostra responsabilitat mantenir-vos sempre al dia sobre el valor de la vostra propietat.